AKADEMICKÉ HRY: ČADEK A BEJČEK BRONZOVÍ, SKVĚLÝ ČERMÁK

AKADEMICKÉ HRY: ČADEK A BEJČEK BRONZOVÍ, SKVĚLÝ ČERMÁK

AKADEMICKÉ HRY: ČADEK A BEJČEK BRONZOVÍ, SKVĚLÝ ČERMÁK

Dvě individuální bronzové medaile získali naši atleti na Akademických hrách v Praze. Ondra Čadek si v úmorném vedru doběhl pro třetí místo na trati pět kilometrů. Vratislav Bejček předvedl v kouli nejhorší výkon sezóny, ale přesto mu to stačilo na bronz. Skvělý výkonem zaujal ve skoku dalekém Vašek Čermák, když doletěl do vzdálenosti 6,84 metru. Tak daleko skočil naposledy před pěti lety. Jana Brabcová pomohla k bronzu štafety ústecké univerzity.

„Chtěl jsem útočit na čas kolem 15:10, ale tohle vedro mi prostě nesedí. V takových podmínkách jsem musel na plánovaný čas zapomenout a soustředil se na boj o medaili. Zkusím se ještě na nějakou pětku v sezóně připravit, “ hlásil Ondra Čadek.

„Původně sem chtěl zkusit skočit jeden nebo dva pokusy, ale nakonec jsem odskákal celou soutěž. Letos jsem celkem slušně natrénoval, takže ten výkon pro mě není zase takové překvapení. V posledním pokusu jsem si narazil záda, když mě překvapilo do jaké výšky jsem se odrazil. Snad to bude brzy v pořádku,“ hodnotil parádní dálkařské představení Vašek Čermák.


VÝSLEDKY ATLETŮ AC ÚSTÍ

5000 m 3. Čadek 15:34,34

dálka 4. Čermák 6,84 m 5. Brabcová 5,03 m

koule 3. Bejček 13,85 m

disk 4. Bejček 37,40 m

oštěp 8. Poc 44,76 m

4x 400 m 3. Brabcová, Müllerová, Štástková, Vajrychová 4:45,54