ALI HAZER TŘINÁCTÝ NA MISTROVSTVÍ ASIE v KATARU

ALI HAZER TŘINÁCTÝ NA MISTROVSTVÍ ASIE v KATARU

ALI HAZER TŘINÁCTÝ NA MISTROVSTVÍ ASIE v KATARU

   Ali Hazer se předvedl v barvách Libanonu na Halovém mistrovství Asie v Dauhá. V hlavní městě Kataru nastoupil v běhu na 60 metrů překážek a časem 8,64 vteřiny skončil celkově na třináctém místě. Postup do finále byl poměrně daleko, když měl již v rozběhu velmi těžkou konkurenci,

   Ali se poslední týden před asijským šampionátem připravoval v chladné Praze, když v Kataru je aktuálně téměř 30 stupňů Celsia. Sportoviště v Dauhá ovšem patří k nejmodernějším na světě. Nechyběla ani největší domácí hvězda Mutaz Barshim, který vyhrál jasně skok do výšky výkonem 2,34 metru.

   „Bohužel jsem si v pondělí v Praze poranil stehenní sval a stále to cítím, přesto jsem s výkonem celkem spokojený. Cítím se každým dnem lépe a věřím, že mohu čas ještě výrazně zlepšit. Federace Libanonu nám vypsala limit na halové mistrovství světa v Portlandu na 8,20 vteřiny, tak bych to chtěl ještě zkusit,“ hlásil z Kataru Ali Hazer.

   Výborný výkon předvedl Ameer Shaker z Iráku, který se loni krátce předvedl na první lize v Liberci. tehdy ovšem běžel mimo soutěž. Letos by měl posílit naše ligové družstvo a máme se na co těšit, vždyť v rozběhu zaběhl národní rekord Iráku 7,90 vteřiny a postoupil do finále.

dauha3

dauha2

dauha4

dauha5