SENZACE! ČTYŘI MEDAILE Z MISTROVSTVÍ ČR MLÁDEŽE V OSTRAVĚ

SENZACE! ČTYŘI MEDAILE Z MISTROVSTVÍ ČR MLÁDEŽE V OSTRAVĚ

SENZACE! ČTYŘI MEDAILE Z MISTROVSTVÍ ČR MLÁDEŽE V OSTRAVĚ

Skvělý úspěch přivezli naši atleti z mistrovství České republiky juniorů a dorostu v Ostravě. Na severu Moravy získali jednu stříbrnou a tři bronzové medaile. Veronika Brabcová si doběhla pro bronzovou medaili na 400 metrů, když časem 56,92 vteřiny zaběhla třetí nejrychlejší čtvrtku krajské historie a zároveň o dvě setiny vylepšila krajský rekordy Jany Ševčíkové z roku 1987. Matyas Koszegi se trochu hledal v trojskokanském sektoru, aby nakonec vybojoval bronzovou medaili výkonem 12,91 metru. ve skoku dalekém skončil pátý v novém osobním rekordu 6,69 metru.

Velkou radost nám udělaly obě štafety na 4 x 200 metrů. Dorostenky získaly po diskvalifikaci Škody Plzeň stříbrné medaile. Závod výborně rozběhla Karolína Běloubková, Adéla Nemejtová a Ivana Štěrbová udržely pozice a Veronika Brabcová ve finiši nepustila soupeřky před sebe. Byl z toho krajský rekord v čase 1:44,65. V soutěži dorostenců byl průběh ještě dramatičtější. Ondřej Helebrant a Matyas Koszegi rozběhli štafetu na druhé místo, Jakub Ebert ze všech sil udržel pozici a Lukáš Hora odrážel na cílové pásce nápor dalších tří štafet. Nakonec o bronzovém úspěchu rozhodlo pět tisícin vteřiny. Další tří štafety se srovnaly v sedmi setinách vteřiny.

Simona Plosová brala dvě jedenáctá místa v trojskoku a skoku do dálky. V dálkařském sektoru jí chyběly do finálové osmičky tři centimetry. Karolína Běloubková na sprintech nepotvrdila tabulkové pozice, když poslední tři týdny zápolila s bolestí achillovky. Lépe si vedla na dvoustovce patnáctým místem za 26,08 vteřiny. Jakub Ebert (21. místo DCI) a Martin Morvay (20, místo JŘI) zažili premiéru na MČR v rozbězích na 800 metrů.