HOFOVÁ BĚŽELA V PAŘÍŽI. ČADEK CÍLÍ LETOS NA DESÍTKU

HOFOVÁ BĚŽELA V PAŘÍŽI. ČADEK CÍLÍ LETOS NA DESÍTKU

HOFOVÁ BĚŽELA V PAŘÍŽI. ČADEK CÍLÍ LETOS NA DESÍTKU

Běžecká sekce našeho klubu získala novou posilu. Ústecká vytrvalkyně Zuzana Hofová si nedávno vylepšila v japonském Tokiu osobní rekord v maratonu na 3:28:32. Tento víkend poprvé běžela jako členka našeho klubu těžký běžecký závod na 80 kilometrů v okolí Paříže. V konkurenci 180 závodnic doběhla na skvělém osmém místě v čase 8:15:30. S velkým náskokem zvítězila Jasmin Nunigeová ze Švýcarska.

„Byl to těžký a dlouhý závod s převýšením přes 1500 metrů. Mezi ženami to stačilo na osmé místo, v celkovém pořadí jsem byla na 171. místě. Podařil se mi jeden pád z kopce, což je u mě taková klasika,“ hlásila s úsměvem Zuzana Hofová.


OSOBNÍ SPONZOŘI ZUZANY HOFOVÉ

Emspoma by Jutta, Sluneta Fitness, Rekultivace Ústí, Replay Bowling, KS Kolbenschmidt


Ondřej Čadek se po úspěšné halové sezóně chystá na mistrovství ČR v běhu na 10 000 metrů. V přípravě se účastní také běžeckých závodů.

„Minulý víkend jsem běžel silniční desítku v Pečkách, nebyl jsem tam úplně spokojený s výsledkem, nedostal jsem se pod 33 minut a doběhl až devatenáctý. Teď v sobotu jsem si dal půlmaraton v Unhošti, bylo to v rámci tréninku místo tempového běhu. I když z toho bylo vítězství a traťový rekord, nemůžu čas 1:14:54 považovat za něco významného. Trénuji teď hlavně na MČR na 10 000 metrů, tak když běžím nějaký závod, beru to spíš jako přípravu,“ vysvětlil Ondra Čadek