SKVĚLÁ ATLETIKA V HRADCI. POLÁK WIESIOLEK ZÁŘIL ZA ÚSTÍ

SKVĚLÁ ATLETIKA V HRADCI. POLÁK WIESIOLEK ZÁŘIL ZA ÚSTÍ

SKVĚLÁ ATLETIKA V HRADCI. POLÁK WIESIOLEK ZÁŘIL ZA ÚSTÍ
Úvodní kolo první ligy v Hradci Králové mělo výbornou úroveň. V soutěži mužů triumfovalo družstvo AC Ústí nad Labem, mezi ženami pak Dukla Praha v čele se světovou rekordmankou Barborou Špotákovou. Mezi šest nejvýraznějších mužských výkonů kola jsme vybrali hned tři atlety našeho klubu.

Barbora Špotáková v Hradci pomohla ženám Dukly Praha k vítězství

1. Štěpán Hampl (Sokol Kolín) – velký talent českého sprintu zaběhl sto metrů za úžasných 10,52 vteřiny a dvoustovku za 21,94 vteřiny. V obou závodech byl třetí v klubových rekordech Pavel Benda

Finále na sto metrů – Povýšil, Benda, Kolář, Hampl

2. Martin Stašek (AC Ústí nad Labem) – finalista mistrovství světa ve vrhu koulí neměl v lize vyrovnaného soupeře a v tréninkovém tempu si došel pro vítězství ve vrhu koulí i hodu diskem.

Martin Stašek absolvoval v Hradci pouze jediný pokus ve vrhu koulí a jasně zvítězil

3. Ondřej Chour (AC Ústí nad Labem) – Ondra vyhrál závody na 800 a 1500 metrů, když vytvořil společně s Honzou Murínem a Janem Riedlem údernou trojici na střední tratě. Ani jeden z nich by se neztratil v extralize.

Murín, Chour a Riedel v závodě na 1500 metrů

4. Patryk Bachar (Nové Město nad Metují) – Loňský král soutěže opět potvrdil své kvality, když vyhrál skok do dálky skvělým výkonem 7,52 metru. Polský závodník nenašel přemožitele ani nad překážkami.
5. Lukas Wrobel (Nové Město nad Metují) – Další skvělý polský skokan vyhrál trojskok, do dálky předvedl 7,38 metru a potvrdil dominanci polských skokanů v lize.

Pawel Wiesiolek bojuje nad překážkami

6. Pawel Wiesiolek (AC Ústí nad Labem) – Účastník olympijských her v Rio de Janeiru v desetiboji skočil do dálky 7,20 metrů a parádní vítězství přidal ve skoku vysokém. Když na výšce 193 cm dvakrát neuspěl a musel spěchat na štafetu, nevypadalo to příliš dobře. Pawel si nechal laťku posunout  na 196 cm, roztleskal publikum a ještě zadýchaný ze sprintu s velkou rezervou laťku překonal a zvítězil. Vícebojař z polské Varšavy si odbyl úspěšnou premiéru v ústeckém dresu, když družstvu připsal téměř třicet bodů. K vítězství ve výšce přidal druhé místo nad překážkami a třetí ve skoku dalekém. k tomu pomohl sprinterské štafetě ke čtvrtému místu.

Pawel Wiesiolek skočil do dálky 7,20 metru
Ve skoku vysokém přidal Pawel Wiesiolek plný počet 11 bodů