DRÁŽĎANSKÝ EXPRES BYL V PRVNÍ LIZE K NEZASTAVENÍ

DRÁŽĎANSKÝ EXPRES BYL V PRVNÍ LIZE K NEZASTAVENÍ

DRÁŽĎANSKÝ EXPRES BYL V PRVNÍ LIZE K NEZASTAVENÍ

Parádní premiéru zažil v ústeckém dresu Jan Riedel. V úvodním ligovém kole v Hradci Králové předčil všechna očekávání, když přinesl družstvu 27,25 bodu. Halový mistr Německa na osm set metrů překonal na čtvrtce rekord družstva časem 48,73 vteřiny. K tomu přidal čtvrté místo na osmistovce. Na patnáctistovce pak finišoval druhý společně s Honzou Murínem. Na závěr se nenechal dlouho přemlouvat a pomohl štafetě na 4 x 400 metrů k vítězství.

„Se svým výkonem jsem byl celkem spokojený. Nejvíce se mi vydařil závod na čtyři sta metrů. Na středních tratích bych se měl v průběhu sezóny zlepšovat. Soutěž družstev je pro mě nevšední závod, protože normálně závodím pouze za sebe. V Hradci všichni čekali, že získám pro družstvo body, což pro mě bylo velmi motivující. Každý můj úspěch prožíval celý tým, což bylo skvělé,“ užíval si závod Jan Riedel.


ATLETI AC ÚSTÍ S BODOVÝM ZISKEM NAD 20 BODŮ V JEDNOM KOLE 1. LIGY 2013 – 2017

Murín 33 bodů Wiesiolek 28 Maška 28 Ali Hazer 28 Ahmad Hazer 28 Stašek 27 Riedel 25 Vachuta 23 Chour 22 Raabe 22 Nejedlý 21 Adámek 20

(body jsou bez štafet, v jednom kole lze získat maximum 33 bodů za tři vítězství)


Tabulka jednotlivců podle získaných bodů v 1. kole 1. ligy 2017


Německý běžec to nemá do Ústí daleko, když trénuje na stadionu v Drážďanech. Naši atleti trénují v zimě v drážďanské hale a tak slovo dalo slovo a Riedel se objevil v ústeckém dresu.

„V Drážďanech trénuji ve větší skupině asi patnácti běžců. Většina běžců je mladších, ale máme tam několik opravdu šikovných talentů. Během dubna jsem se připravoval měsíc v Jižní Africe. Letos bych si proto rád vylepšil osobní rekord na osm set metrů a bojoval o medaili na mistrovství Německa,“ prozradil Jan Riedel.

Vítězná štafeta na 4 x 400 metrů Filingr, Murín, Riedel, Chour


Sedmadvacetiletý závodník prokázal i velmi slušnou znalost ústeckých poměrů.

Do Ústí to nemám daleko. Také jsem zde závodil na Grand Prix. Vím, že je to průmyslové město, které leží na Labi stejně jako Drážďany. Znám ústeckou ZOO a vím, že fotbalisté hráli v první lize. Město leží v zajímavé horské krajině a typické jsou také trolejbusy,“ neváhal s odpověďmi Jan Riedel.

Na včerejším mítinku Praga Akademika doběhl Riedel na Strahově druhý na osm set metrů ve skvělém čase 1:48,05 a za svým osobním rekordem zaostal o osm desetin. Sezóna se teprve rozbíhá a německý běžec by mohl uvažovat i o útoku na limit pro mistrovství světa v Londýně. Ten má hodnotu 1:45,90.

Jan Riedel před Honzou Murínem na patnáctistovce