OSMNÁCTILETÝ ŠČERBA JE ZNOVU ŠAMPIONEM ČR DO 22 LET

OSMNÁCTILETÝ ŠČERBA JE ZNOVU ŠAMPIONEM ČR DO 22 LET

OSMNÁCTILETÝ ŠČERBA JE ZNOVU ŠAMPIONEM ČR DO 22 LET

Skvělé zprávy z ústecké atletiky nekončí. Po vítězství mužů v první lize družstev zazářil Matěj Ščerba na mistrovství ČR mužů a žen do 22 let. Ústecký klenot nejprve na pokusy těsně prohrál souboj o zlato ve skoku o tyči, aby potom exceloval ve skoku dalekém a připsal si třetí mistrovský titul v kariéře.

Na stadionu Slávie Praha připravil Ščerba svým příznivcům horké chvilky. Ve skoku o tyči se třikrát zachraňoval třetím pokusem, aby nakonec zdolal 5,11 metru. Právě několik nezdarů na nižších výškách ho nakonec připravilo o zlato. David Holý z Chrudimi totiž překonal stejnou výšku, ale měl lepší zápis a slavil zlato.

Vše si ale Matěj vynahradil ve skoku dalekém, když v poslední sérii uletěl na 7,26 metru a nechal za sebou všechny favority včetně ostravského Bystroně, který má letos zapsáno 7,60 metru. Radost mu nemohl pokazit, ani silnější vítr. Rekordní let se tak nezapíše do ústeckých historických tabulek.

„Tyčka byla hodně náročná, moc mi to nesedlo, Přesto z toho byl můj druhý nejlepší výkon vůbec. Tři výšky jsem skočil až na třetí pokus, což mi ubralo hodně sil, ale i tak jsem na 516 nebyl bez šancí. Bohužel už jsem byl moc unavený a nedal to. Dálka byla také hodně náročná, foukal vítr silně do zad a to mi hodně pomohlo. Celá soutěž byla napínavá, zvlášť poslední série, kde mě přeskočil Honza Trafina o čtyři centimetry. Naštěstí se mi ho pak podařilo přeskočit. S oběma závody jsem velice spokojený“, podělil se o dojmy zlatý a stříbrný Matěj Ščerba.


Autor FOTO Denisa Kisialová jojka.cz NEKOPÍROVAT BEZ SOUHLASU AUTORA

Autor FOTO Denisa Kisialová jojka.cz NEKOPÍROVAT BEZ SOUHLASU AUTORA