BÉČKOVÝ PODZIM: BĚCHOVICE, BŘECLAV, BERLÍN, BÍLINA

BÉČKOVÝ PODZIM: BĚCHOVICE, BŘECLAV, BERLÍN, BÍLINA

BÉČKOVÝ PODZIM: BĚCHOVICE, BŘECLAV, BERLÍN, BÍLINA
Několik atletů našeho klubu vyrazilo v závěru září do boje. Ondra Čadek doběhl na slavných Běchovicích v elitní kategorii mužů na šestnáctém místě. Závod byl zároveň mistrovstvím ČR v silničním běhu na deset kilometrů. Ondra doběhl do cíle v čase 33:24 a k jedenáctému místu na letošním MČR na deset kilometrů přidal i na silnici umístění ve druhé desítce.

Adéla Šedivá se jako jediná kvalifikovala na mistrovství ČR žactva, které uspořádala jihomoravská Břeclav. Při svém prvním startu na republikovém šampionátu brala patnácté místo v hodu kladivem. Výkonem 32,57 metru zaostala více než dva metry za svým osobním rekordem.

Zuzana Hofová vylepšila klubový rekord na maratónu v Berlíně. Vytrvalkyně našeho klubu zaběhla trať dlouhou 42 km a 195 metrů za 3:42:19. Závod hlavním městem Německa brala jako přípravu na maratón v Chicagu, kde by ráda útočila na výkon pod 3:15 hodiny.

Trojice našich mladších žáků startovala za výběr Ústeckého kraje v mezikrajovém utkaní. Na stadionu v Bílině se střetly výběry Prahy, Královehradecka, Karlovarska a Liberecka. Simona Plosová skončila devátá ve skoku dalekém pěkným výkonem 4,65 metru a jedenáctá na překážkách za 11,21 vteřiny. Karolína Běloubková byla třináctá na šedesátce za 8,79 vteřiny a patnáctá na stopadesátce za 21,63 vteřiny. Lukáš Daňsa si vylepšil osobní rekord v hodu oštěpem na 22,88 metru a skončil desátý.Celkově obsadila obě krajská družstva shodně čtvrté místo.