FANTAZIE, ÚSTECKÝ EGYPŤAN MAHMOUD JEDE NA OLYMPIÁDU

FANTAZIE, ÚSTECKÝ EGYPŤAN MAHMOUD JEDE NA OLYMPIÁDU

FANTAZIE, ÚSTECKÝ EGYPŤAN MAHMOUD JEDE NA OLYMPIÁDU

 Egyptský kladivář Hassan Mahmoud, dobře známý také z ústeckého dresu, předvedl famózní návrat do vrhačského kruhu. Na závodech v Jižní Africe přehodil 78 metrů a kvalifikoval se na Olympijské hry v Rio de Janeiru. Navíc je aktuálně druhý ve světových tabulkách.

 Hassan závodil v ústeckém dresu ještě ve druhé lize, když byl v sezónách 2010 a 2011 členem družstva mužů AC Ústí nad Labem. Tenkrát se mu nepodařilo překonat sedmdesát metrů. Od té doby ale udělal obrovský pokrok.

 „Do Jižní Afriky jsem odjížděl s cílem splnit limit na Olympiádu v Riu. V plánu jsem měl celkem čtyři závody. Hned první závod se vydařil, když jsem se přiblížil limitu výkonem 76,49 metru a na druhý pokus už to vyšlo. V Potchefstroomu jsem hodil 78,35 metru a limit měl v kapse,“ radoval se Hassan Mahmoud.

 „Rád vzpomínám na začátky v Ústí. Byla to moje první návštěva Evropy a odstartoval jsem zde moji kariéru. Poté jsem přešel do Maďarska, kde mě připravoval bývalý mistr Evropy Annus. Bohužel ale dostal nabídku z Íránu a tak jsem opět bez trenéra,“ litoval egyptský silák.

 Dosavadním vrcholem kariéry je pro Hassana účast na mistrovství světa v Moskvě 2013. Limit na světový šampionát překonal tehdy na závodech v České Lípě a znovu tak osudově děkoval ústeckému regionu, kde se na závod připravoval.

 „Po mistrovství světa v Moskvě jsem musel hledat obživu, začal pracovat ve firmě a trénoval jen na padesát procent. Potom jsem se ale oženil a dokázal se vrátit. Teď mám formu na osmdesát metrů. Za měsíc mě čeká domácí šampionát a v polovině května budu házet na Zlaté tretře v Ostravě,“ těší se Hassan znovu do Česka.

ÚSTECKÝ DENÍK 2010: AC ÚSTÍ MÁ POSILU Z EGYPTA  ČTĚTE ZDE