NA PŘEBORECH ŽACTVA V DĚČÍNĚ A KLÁŠTERCI ŠEST ZLATÝCH MEDAILÍ

NA PŘEBORECH ŽACTVA V DĚČÍNĚ A KLÁŠTERCI ŠEST ZLATÝCH MEDAILÍ

NA PŘEBORECH ŽACTVA V DĚČÍNĚ A KLÁŠTERCI ŠEST ZLATÝCH MEDAILÍ

Mladší žáci vyhráli na přeboru kraje v Děčíně tři zlaté medaile, starší žák Jan Vaněk přidal v Klášterci nad Ohří další tři zlaté kovy. Celkem žáci vybojovali šest zlatých, dvě stříbrné a dvě bronzové medaile.

Tři zlaté medaile vyhráli naši atleti na krajském přeboru mladšího žactva v Děčíně. Anneli Henychová vyhrála 60 m překážek v čase 10,47 vteřiny. K tomu přidala stříbro na 150 metrů v osobáku 21,11 vteřiny. Pavel Staněk vyhrál hod míčkem výkonem 51,27 metru. Jan Novotný potvrdil roli favorita na 1500 metrů a zvítězil v čase 5:23,25.

Starší žactvo se utkalo o krajské medaile v Klášterci nad Ohří. Jan Vaněk vyhrál tři zlaté medaile za tři osobní rekordy. V běhu na šedesát metrů vyhrál finále za 7,47 vteřiny, ve skoku dalekém dolétl na 5,82 metru a oštěpem hodil 43,14 metru. Ivana Štěrbová přidala dvě bronzové medaile ve skoku vysokém výkonem 1,54 metru a ve sprintu na 150 metrů v dalším osobáku 19,74 vteřiny. Na závěr pak štafeta děvčat Cidlinová, Trochtová, Křížová a Štěrbová vybojovala stříbro v čase 31,93 vteřiny. Všichni naši atleti si na závodech vylepšili osobní rekordy, za to jim patří velká pochvala.