PRVNÍ HVĚZDOU GRAND PRIX ÚSTÍ TALENTOVANÝ JACKO GILL

PRVNÍ HVĚZDOU GRAND PRIX ÚSTÍ TALENTOVANÝ JACKO GILL

PRVNÍ HVĚZDOU GRAND PRIX ÚSTÍ TALENTOVANÝ JACKO GILL

 Letošní ročník Grand Prix Ústí nad Labem nabídne opět světovou atletiku. V úterý 19. července se bude soutěžit ve vrhu koulí, skoku do dálky a v bězích na sto metrů a sto deset metrů překážek. Vrcholem by měl být souboj světových koulařů. V loňském roce měl mítink úžasné obsazení, když zvítězil legendární Christian Cantwell z USA před svým karajen Joe Kovacsem.

 První jméno na startovní listině má již také letošní závod. Poprvé do Ústí zavítá supertalent světové koule Jacko Gill z Nového Zélandu. Dvojnásobný juniorský mistr světa se pomalu prosazuje mezi dospělými. Na loňském světovém šampionátu byl osmý, letos na halovém mistrovstí v Portlandu devátý.

 „Chtěl jsem do Ústí přijet již v předchozích dvou letech, až letos mi to ale konečně vyšlo do plánu. Těším se, že navštívím také Prahu. Chci v Ústí předvést kvalitní výkon, proto nebudu týden před tím závodit a pokusím se připravit na daleké hody,“ těší se na sever Čech Jacko Gill.

 Diváci se mohou těšit na skvělou atletiku a také na diváckou tombolu, kde mohou vyhrát stějně jako v loňském roce řadu cen od pivovaru Březňák. Hlavní cenou bude sud 50 litrů piva.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

americane2015

Hvězdné trio z USA Joe Kovacs, Cory Martin a Christian Cantwell v roce 2015