ŠČERBA SKÁKAL NA NÁMĚSTÍ, DALŠÍ BOJOVALI V MEZIBOŘÍ

ŠČERBA SKÁKAL NA NÁMĚSTÍ, DALŠÍ BOJOVALI V MEZIBOŘÍ

ŠČERBA SKÁKAL NA NÁMĚSTÍ, DALŠÍ BOJOVALI V MEZIBOŘÍ

Na krušnohorském stadionu v Meziboří se konala Velká cena měst Litvínova a Meziboří také za účasti našich atletů a některých reprezentantů. Jakub Burlák vyhrál závod na sto metrů v čase 11,52 vteřiny, na pátém místě doběhl David Svoboda, když se v rozběhu opět dostal pod dvanáct vteřin. Mirek Vachuta by druhý v hodu diskem za 41,93 metru, k tomu přidal stříbro ve vrhu koulí za 14,33 metru.

Vratislav Bejček si vylepšil letošní maximum v hodu diskem na 38,44 metru a skončil čtvrtý. V soutěži žáků uspěl David Vodák, když byl třetí na šedesát metrů v čase 7,93 vteřiny.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY ZDE

meziboristadion

Stadion v Meziboří


Matěj Ščerba si zaskákal v atraktivním prostředí na Václavském náměstí v Praze, kde se konal mezinárodní skokanský závod Pražská tyčka. Zvítězil Jan Kudlička v novém českém rekordu 5,83 metru před Norem Greirbrokkem (5,66 m) a Michalem Balnerem (5,55 m)

Matěj Ščerba byl celkově devátý výkonem 4,75 metru. Základní výšku 4,55 zdolal na poprvé, další postupnou výšku 4,75 metru až na třetí pokus. Potom se již pokoušel o nový osobní rekord 4,95 metru a zatím neuspěl.

OHLASY K ZÁVODU A REKORDU JANA KUDLIČKY ZDE

prtycka20162